Молода тушкована капуста з м'ясом: смак страви покращить кулінарна хитрість

Автор: Леся Ловіцька

Тушкована молода капуста з м'ясом виходить ще ніжнішою і соковитішою, ніж білокачанна. Смак простої страви покращить кулінарна хитрість.

Молода тушкована капуста з м'ясом: смак страви покращить кулінарна хитрість  - today.ua

Інгредієнти

  • 1 молода капуста середнього розміру;
  • 500 г свинини чи курятини;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 ч. л. цукру;
  • сіль, перець та коріандр за смаком;
  • лавровий лист;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • рафінована соняшникова олія.

Як готувати тушковану капусту

Спочатку вимийте м'ясо та овочі та наріжте. Капусту потрібно нашаткувати не надто дрібно, моркву – натерти на велику тертку, а цибулину – нарізати кубиком. М'ясо краще поділити на невеликі квадратні шматочки.

Обсмажте м'ясо на сковорідці з олією – до золотистої скоринки. Додайте цибулю з морквою, трохи цукру та перцю. Коли м'ясо з овочами будуть майже готові, покладіть їх у казан – разом із нашаткованою капустою та лавровим листком.

Томіть молоду капусту на невеликому вогні, часто помішуючи. Не потрібно накривати кришкою, тому що овоч дуже соковитий і дасть багато соку. Щоб не одержати варену страву, перші 15 хвилин потрібно випарювати зайву рідину.

Популярні зараз

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

У ЗСУ повідомили про плани росіян щодо захоплення Харкова та Сум

Молода тушкована капуста з м'ясом: смак страви покращить кулінарна хитрість

Томатну пасту потрібно розвести в половині склянки окропу – разом із ложкою пшеничного борошна. Влийте воду з томатом і борошном у капусту, накрийте кришкою каструлю і доведіть до готовності на мінімальному вогні. Тушкована молода капуста з м'ясом вийде солодкуватою і дуже ніжною на смак.

Молода тушкована капуста з м'ясом: смак страви покращить кулінарна хитрість

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За бажанням можна використовувати свіжі помідори та часник, а також коріандр – для різноманітності запаху та смаку. Готову страву можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як смачно приготувати тушковану капусту без м'яса.