Тушкована молода капуста з м'ясом виходить ще ніжнішою і соковитішою, ніж білокачанна. Смак простої страви покращить кулінарна хитрість.
Інгредієнти
- 1 молода капуста середнього розміру;
- 500 г свинини чи курятини;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 ч. л. цукру;
- сіль, перець та коріандр за смаком;
- лавровий лист;
- 3 ст. л. томатної пасти;
- рафінована соняшникова олія.
Як готувати тушковану капусту
Спочатку вимийте м'ясо та овочі та наріжте. Капусту потрібно нашаткувати не надто дрібно, моркву – натерти на велику тертку, а цибулину – нарізати кубиком. М'ясо краще поділити на невеликі квадратні шматочки.
Обсмажте м'ясо на сковорідці з олією – до золотистої скоринки. Додайте цибулю з морквою, трохи цукру та перцю. Коли м'ясо з овочами будуть майже готові, покладіть їх у казан – разом із нашаткованою капустою та лавровим листком.
Томіть молоду капусту на невеликому вогні, часто помішуючи. Не потрібно накривати кришкою, тому що овоч дуже соковитий і дасть багато соку. Щоб не одержати варену страву, перші 15 хвилин потрібно випарювати зайву рідину.
Популярні зараз
Томатну пасту потрібно розвести в половині склянки окропу – разом із ложкою пшеничного борошна. Влийте воду з томатом і борошном у капусту, накрийте кришкою каструлю і доведіть до готовності на мінімальному вогні. Тушкована молода капуста з м'ясом вийде солодкуватою і дуже ніжною на смак.
За бажанням можна використовувати свіжі помідори та часник, а також коріандр – для різноманітності запаху та смаку. Готову страву можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Нагадаємо, раніше повідомлялося, як смачно приготувати тушковану капусту без м'яса.