Тушкована картопля з м'ясом – чудова ситна страва як на обід, так і на вечерю. Така картопля виходить кориснішою, тому що не обсмажується і не запікається, як в інших рецептах. Страву можна приготувати у казані, а також у мультиварці – як зручніше.
Тушкована картопля з м'ясом ідеально поєднується із соліннями, а також із салатами зі свіжих овочів. Щоб приготувати смачне частування, вам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля;
- м'ясо (свинина, яловичина чи курятина);
- цибулина;
- морква;
- сметана;
- сіль, цукор та перець за смаком;
- лавровий лист;
- зелень.
Насамперед промийте овочі та м'ясо. Моркву можна нарізати шматочками або натерти на тертці, а цибулину нарізати великими кубиком. Обсмажте овочі на розігрітій сковороді в олії. Додайте трохи цукру – це зробить морквину ніжнішою та приємнішою на смак.
Коли засмажка буде майже готова, додайте крупно нарізане м'ясо. Воно трохи підрум'яниться і потрібно додати картоплю. Якщо вона молода, можна використовувати цілі бульби, а звичайну потрібно нарізати середніми шматочками.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Посолити і поперчити страву, додати лавровий лист. Візьміть склянку води, в якій потрібно розмішати кілька столових ложок сметани. Полийте картоплю та перемішайте. При бажанні можна використовувати часник або червоний мелений перець для пікантності.
Тушкуйте картоплю з м'ясом і овочами до готовності, а при подачі посипте зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати ніжне картопляне пюре – є три кулінарні хитрощі, які допоможуть у цьому.