Today.ua

Тушкована капуста з чорносливом: простий рецепт смачної і корисної пісної страви

Капуста – незамінний овоч. З нього можна приготувати безліч різноманітних страв як на сімейну вечерю, так і до святкового столу. Особливими капустяні страви роблять пікантні добавки, наприклад, спеції, аджика, чорнослив.

Рецепт тушкованої капусти з чорносливом

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Вилок капусти звільнити від пошкоджених листків і качана. Нашаткувати тонкою соломкою.

Цибулю очистити від лушпиння і нарізати дрібним кубиком. Моркву почистити, натерти на дрібній тертці.

Гриби добре промити. Нарізати на чотири або шість частин, в залежності від розміру.

Чорнослив вимити, видалити кісточки, нарізати на 3-5 частин.

Глибоку сковороду або сотейник, поставити на вогонь, влити рослинну олію. Коли жир розігріється, всипати нашатковану капусту. Обсмажувати, помішуючи, протягом 30 хвилин.

Додати до капусти цибулю і моркву. Смажити ще хвилин 15, не перестаючи час від часу перемішувати.

У чашку набрати 100 мл води, додати томатну пасту і аджику, перемішати. Вилити отриману рідину в сковороду з овочами. Тушкувати, поки не випарується зайва волога.

Всипати гриби і чорнослив. Накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 20, не забуваючи періодично перемішувати.

Тушковану капусту з чорносливом можна подати до столу відразу, а можна і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Спробуйте також приготувати вареники з картоплею. Простий рецепт смачної страви приємно здивує вас і ваших рідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ