Тушкована капуста тільки на перший погляд здається простою стравою – її можна зіпсувати, якщо не знати тонкощів приготування. Професійні кухарі радять додавати інгредієнт, який покращить колір та смак овочевої закуски.
Багато хто любить тушковану капусту з дитячих років. Вони запам'ятали страву зі шкільної їдальні – завдяки яскраво-оранжевому кольору та пікантному солодкуватому смаку. Щоб подати саме таку, потрібно знати деякі хитрощі. Тоді частування навіть без м'яса не залишиться непоміченим на столі.
Вам знадобляться:
- невеликий качан капусти;
- цибулина;
- морква;
- сіль, цукор та перець за смаком;
- паприка – секретний інгредієнт;
- лавровий лист;
- олія;
- томатний сік (можна замінити на соус, кетчуп або пасту).
Капусту потрібно нашаткувати тонкими смужками і трохи прим'яти руками. Цибулину наріжте дрібним кубиком або півкільцями, а моркву натріть на великій тертці. Обсмажуйте цибулю з морквою, додавши трохи цукру – це розкриє смак коренеплоду.
Зажарку потрібно додати до капусти, перемішати, після чого обсмажувати на олії в казані. Важливий момент – не накривайте ємність кришкою – зайва рідина та гіркота мають зникнути.
Посоліть, поперчіть страву, додайте столову ложку паприки. Вона надасть капусті гарний червонуватий відтінок та цікавий смаковий відтінок. Коли овочі будуть майже готові - влийте склянку томатного соку, перемішайте і тушкуйте ще десять хвилин. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати соковитий салат із капусти, як у ресторані – за простим рецептом.