Тушкована яловичина у власному соку: секрет приготування ніжного та соковитого м'яса

Автор: Анастасия Березовская

Щоб яловичина вийшла м'якою, ніжною та соковитою, а також добре жувалась, потрібно ще постаратися. А тому пропонуємо вам скористатися цим рецептом, за яким страва буде неймовірно ніжною та смачною. М'ясо тушкується у власному соку і має приємний аромат.

Тушкована яловичина у власному соку: секрет приготування ніжного та соковитого м'яса - today.ua

Тушкована яловичина у власному соку – рецепт

Складові:

  • 1 кг яловичини
  • 400 г цибулі
  • 150 г вершкового масла
  • 100 мл води
  • 3 зубчики часнику
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. оцту 9%
  • 7 горошин чорного перцю
  • 2 горошини запашного перцю
  • 1 лавровий лист

Тушкована яловичина у власному соку: секрет приготування ніжного та соковитого м'яса

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Названі знаки Зодіаку, життя яких значно покращиться у травні

Рада внесла кардинальні зміни в нарахування страхового стажу: багатьом стане простіше отримати пенсію

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. М'ясо нарізаємо великими шматочками та перекладаємо в каструлю. Заливаємо обов'язково бутильованою водою.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до м'яса.
  3. Нарізаємо великими кубиками вершкове масло і викладаємо зверху на цибулю.
  4. Тушимо м'ясо годину під напівзакритою кришкою на слабкому вогні, щоб не википіла вся вода і не почало пригоряти м'ясо.
  5. Додаємо сіль, цукор, перець, подрібнений часник та оцет. Гасимо ще годину або трохи більше - залежить від віку тварини. Якщо соусу в каструлі вийшло дуже багато, відкриваємо кришку, щоб він випарувався. За 10 хвилин до кінця в каструлю кладемо лавровий лист.
  6. Подавати тушковану яловичину із соусом краще з макаронами, картопляним пюре або свіжим салатом.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати пишну італійську чіабату, як у супермаркеті тільки на воді та звичайному борошні.