Щоб яловичина вийшла м'якою, ніжною та соковитою, а також добре жувалась, потрібно ще постаратися. А тому пропонуємо вам скористатися цим рецептом, за яким страва буде неймовірно ніжною та смачною. М'ясо тушкується у власному соку і має приємний аромат.
Тушкована яловичина у власному соку – рецепт
Складові:
- 1 кг яловичини
- 400 г цибулі
- 150 г вершкового масла
- 100 мл води
- 3 зубчики часнику
- 0,5 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. оцту 9%
- 7 горошин чорного перцю
- 2 горошини запашного перцю
- 1 лавровий лист
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- М'ясо нарізаємо великими шматочками та перекладаємо в каструлю. Заливаємо обов'язково бутильованою водою.
- Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до м'яса.
- Нарізаємо великими кубиками вершкове масло і викладаємо зверху на цибулю.
- Тушимо м'ясо годину під напівзакритою кришкою на слабкому вогні, щоб не википіла вся вода і не почало пригоряти м'ясо.
- Додаємо сіль, цукор, перець, подрібнений часник та оцет. Гасимо ще годину або трохи більше - залежить від віку тварини. Якщо соусу в каструлі вийшло дуже багато, відкриваємо кришку, щоб він випарувався. За 10 хвилин до кінця в каструлю кладемо лавровий лист.
- Подавати тушковану яловичину із соусом краще з макаронами, картопляним пюре або свіжим салатом.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати пишну італійську чіабату, як у супермаркеті тільки на воді та звичайному борошні.