Цвітна капуста - одна з тих страв, які можна спокійно дозволити собі на вечерю, не переживаючи за фігуру. Частування ситне та корисне, недороге, а головне – швидко готується. Спробуйте використовувати для рецепту незвичайний інгредієнт – пиво.
Щоб приготувати цвітну капусту у пивному клярі, знадобляться наступні інгредієнти:
- качан цвітної капусти;
- 100 мл пива;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- сіль та перець за смаком;
- паприка чи куркума;
- олія.
Спочатку потрібно промити овоч і видалити пошкоджені ділянки та листя. Розріжте цвітну капусту на невеликі суцвіття, відправте в каструлю і залийте гарячою водою. Після цього її потрібно вварити протягом 5-8 хвилин до напівготовності.
Відкиньте відварену капусту на друшляк і зробіть пивний кляр, поки вона остигає. Збийте яйця із сіллю, а потім влийте пиво. Перемішайте яєчну суміш до однорідного стану. Можна додати улюблені спеції – чорний перець, куркуму чи паприку. З двома останніми страва набуде золотистого відтінку.
Борошно слід просіяти і додати розмішуючи, щоб не було грудочок. Пивний кляр повинен вийти рідким. Обвалюйте в ньому суцвіття охолодженої капусти, а потім обсмажуйте на олії з усіх боків.
Готову цвітну капусту потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб забрати зайвий жир. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати тушковану капусту без м'яса – один інгредієнт покращить колір та смак страви.