Смачний, простий у приготуванні, ароматний і пухкий торт «Пломбір» - найчудовіший десерт з тих, що готуються нашвидкуруч. Для створення цього кулінарного шедевра не знадобиться ні духовка, ні будь-яке кулінарне обладнання. Головне, чітко виконуйте всі кроки, прописані в рецептурі.
Торт «Пломбір»: покроковий рецепт
Для пісочного прошарку:
- 600 г борошна
- 300 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 1 ч. л. солі
Для крему:
- 1,2 кг сметани
- 5 яєць
- 60 г борошна
- 50 г вершкового масла
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ч. л. солі
Для прикраси:
- 100 г горіхів або мигдальних пелюсток
Спосіб приготування:
Борошно змішати з цукром і сіллю. Перемішати. Охолоджене масло натерти на тертці або подрібнити ножем. Додати до борошна і швидко перетерти руками в дрібну крихту.
Для крему змішати сметану з яйцями, додати всі інші компоненти. Все добре перемішати до однорідності.
Поставити каструлю на середній вогонь. Довести до кипіння при постійному помішуванні. Коли сметана створожится, зняти з вогню.
Не припиняючи помішувати крем, додати в нього вершкове масло. Дати крему охолонути протягом години.
Збирати торт бажано за допомогою кільця або рознімної форми. На дно викласти чверть крихти, розрівняти. Зверху розподілити четверту частину крему. Повторювати, поки продукти не закінчаться. Останнім шаром повинен бути крем.
Посипати готовий торт рубаними горіхами або мигдальними пелюстками. Поставити в холодильник на 12 годин.
Потім прибрати кільце. І можна подавати торт «Пломбір» без випічки до столу.
Приємного апетиту!
Приготуйте також Київський торт без випічки. Впевнені, рецепт цього десерту стане одним з ваших улюблених. Особливо він виручить, коли до вас ось-ось нагрянуть гості, а до чаю нічого немає.