Щоб приготувати цей смачний і неповторно ніжний торт «Наполеон», вам не знадобиться покупне листкове тісто або готове печиво.
Торт «Наполеон» без випічки
Інгредієнти:
- 2 тонких лаваша
250 мл молока
100 г цукру
1 яйце
100 г волоських горіхів
70 г вершкового масла
1 столова ложка крохмалю або борошна
1 пакетик ванільного цукру
0,5 лимона
Спосіб приготування:
У каструльці з товстим дном змішати яйце, крохмаль, цукор, ваніль, цедру половини лимона. Тонкою цівкою влити молоко при постійному помішуванні. Рідина повинна бути однорідної консистенції. Якщо є необхідність, можна збити міксером.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Поставити ємність на повільний вогонь і варити до загусання, безперервно помішуючи лопаткою. Готовий крем зняти з вогню, дати охолонути хвилин 10, потім у гарячу масу додати вершкове масло.
Тонкий лаваш нарізати квадратиками розміром 15 на 15 см. Горіхи подрібнити качалкою.
Збирати торт найкраще в роз'ємній формі або можна використовувати звичайну, попередньо вистеливши дно і бортики харчовою плівкою.
Дно форми викласти лавашем, змастити кремом і посипати горіхами, потім знову: лаваш, крем, горіхи. Продовжувати поки продукти не закінчаться.
Готовий торт поставити в холодильник на кілька годин. Потім дістати «Наполеон» з форми на велике блюдо, посипати горіхами і прикрасити за бажанням.
Приємного апетиту!
Пропонуємо також поповнити свою домашню кулінарну книгу ще одним рецептом десерту без випічки. Приготування сирного торта займе у вас не більше півгодини.