Today.ua

ТОП-6 неїстівних речей, які варто зберігати в холодильнику

Зберігати в холодильнику можна не тільки продукти харчування. Деякі види косметики, фотоплівки і навіть наволочки теж бажано складати на полицю в холодильник, так вони будуть краще виконувати свої функції і прослужать довше. Які речі краще зберігати у холоді, і чому?

1. Лак для нігтів і помада

Якщо ви виділите під лаки для нігтів, помади, рум'яна, рідкі тіні і т. п. полицю на двері холодильника, то прослужать вони вам вірою і правдою набагато довше. Незмінною залишиться консистенція, запах і якість, на відміну від зберігання у звичайній шафці, в теплі косметичні засоби швидко псуються і приходять в непридатність.

2. Олівець для очей

Перед тим, як підточити олівець для очей, щоб намалювати тоненькі стрілки, покладіть його в морозильну камеру на кілька годин. Стрижень стане твердим, і він не буде розмазуватися по лезу точила.

3. Крем для обличчя

Уходовая косметика для шкіри однозначно має зберігатися в холодильнику. По-перше, в холоді крем краще зберігає всі свої корисні властивості, а по-друге, прохолодний засіб, нанесений вранці на шкіру, допомагає швидше прокинутися і ефективно прибирає набряки і синяки під очима.

4. Фотоплівка

Професійним фотографам, які використовують в роботі плівкові фотоапарати, фахівці рекомендують зберігати плівку в холодильнику, щоб продовжити термін придатності як мінімум удвічі. Під впливом тепла фотоплівка руйнується дуже швидко.

5. Наволочки влітку

У літню спеку, коли від задухи неможливо заснути, використовуйте дуже зручний і корисний лайфхак. Заздалегідь складіть чисту наволочку для подушки в целофановий пакет і покладіть в холодильник. Перед відходом до сну надіньте охолоджений предмет постільної білизни на подушку і лягайте спати. Приємна прохолода і свіже повітря дозволять миттєво заснути.

6. Живі квіти

Якщо ви купили букет живих квітів, який будете дарувати через кілька днів, то покладіть його на нижню полицю холодильника. Рослини збережуть свою свіжість і аромат, і простоять набагато довше, ніж у вазі при кімнатній температурі.

Дізнайтеся, які продукти категорично заборонено зберігати в холодильнику і чому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ