Today.ua

Тихановська створює тіньовий уряд в Білорусі: «Лукашенко більше не справляється»

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська приступила до формування тіньового уряду. Лідер об'єднаної опозиції впевнена, що Олександр Лукашенко більше не справляється зі своїми обов'язками ...

Світлана Тихановська провела ряд призначень в сформованому нею тіньовому уряді Республіки Білорусь. Юрист і правозахисник Гаррі Погоняйло зайняв пост представника з прав людини, економіст Алесь Алехнович призначений представником з економічних реформ.

Гаррі Погоняйло відомий тим, що був адвокатом відомих білоруських журналістів Павла Шеремета і Дмитра Завадського. Крім того, саме він протягом останніх двох десятків років займає пост заступника глави Білоруської Гельсінкського комітету.

Алесь Алехнович - віце-президент Аналітичного центру CASE-Belarus, активно розробляє економічні реформи для Білорусі і займається вивченням економіки.

«Режим Олександра Лукашенка не тільки нелегітимний, він більше не справляється зі своїми завданнями. Ми не можемо не діяти і спостерігати, як країна все більше занурюється в кризу. Тому, щоб забезпечити проведення нових виборів, я продовжую свою роботу по об'єднанню всіх демократичних сил білоруського суспільства», - розповіла про свою роботу Світлана Тихановська.

Відзначимо, що раніше Світлана Тихановська проголосила себе єдиним і підтриманим народом лідером Білорусі, а інавгурацію Олександра Лукашенка вона назвала «відходом на пенсію».

Нагадаємо, напередодні лідер білоруської опозиції зустрілася з Еммануелем Макроном. Про що домовилася Світлана Тихановська з президентом Франції?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ