Втрачають всю користь: названі овочі, які не можна варити і смажити

Автор: Анастасия Березовская

Існує перелік продуктів, які не можна варити або смажити, але більшість з нас робить одну і ту ж помилку. Справа в тому, що при такому приготуванні ці овочі втрачають усі корисні речовини.

Втрачають всю користь: названі овочі, які не можна варити і смажити - today.ua

Овочі, які не можна варити та смажити

Йдеться про сімейство капустяних, які багаті на антиоксиданти і мають можливість попереджати розвиток ракових пухлин. Але якщо піддавати ці овочі термічній обробці, то жодної користі від них не буде.

За словами нутриціологів до сімейства капустяних відноситься не тільки капуста, але і такі овочі та зелень, як рукола, редис, хрін, гірчиця, редька, васабі, білокачана, червона, брюссельська, савойська, пекінська, цвітна капусти, броколі та кольрабі.

Всі вони містять глюкозинолат (GL), який стає активним лише в момент руйнування – а відбувається це в момент жування.

Популярні зараз

Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“

Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН

"Наприклад, коли ріжемо, або жуємо редьку, або капусту, ми пошкоджуємо клітини і фермент мірозиназу перетворює GL на ITC (ізотоціонати). Згадайте цей характерний запах. Це запах сірковмісних сполук", - каже лікар.

Втрачають всю користь: названі овочі, які не можна варити і смажити

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ці овочі не можна піддавати термічній обробці – смажити на сковороді або варити в окропі. Найкраще обрати альтернативні способи приготування - на пару або бланшування (ошпарювання), а в ідеалі вживати їх у сирому вигляді, якщо немає проблем із ШКТ.

Нагадаємо, названо продукти, які ніколи не псуються. Їх можна зберігати дуже довго, якщо це правильно.

Головне