Буряк за 10 хвилин: як швидко приготувати овоч у мікрохвильовій печі, духовці або на плиті

Автор: Анастасия Березовская

Приготування буряків в умовах тотальної економії електроенергії може стати справжньою проблемою, особливо якщо у вас не газова плита. Досвідчені господині поділилися лайфхаками, як швидко приготувати буряки, використовуючи мікрохвильову піч, духовку чи плиту.

Буряк за 10 хвилин: як швидко приготувати овоч у мікрохвильовій печі, духовці або на плиті - today.ua

Найкраще для приготування вибирати коренеплоди однакового невеликого розміру. На них не повинно бути вм'ятин або тріщин.

Як швидко приготувати буряк у мікрохвильовій печі?

Готування може зайняти від 8 до 20 хвилин – все залежить від потужності мікрохвильової печі, а також від розміру коренеплоду. Для печі потужністю 1000 Вт і вище знадобиться лише 8-10 хвилин, щоб приготувати буряки невеликого розміру. При меншій потужності на це може піти до 20 хвилин.

Як приготувати буряки в духовці?

Це чудовий спосіб, якщо потрібно приготувати багато буряків. Для цього кожен коренеплід треба загорнути у фольгу, духовку розігріти до 190 градусів і випікати приблизно 20 хвилин - час залежить від розміру овочів.

Популярні зараз

Міненерго повідомило, коли в Україні перестануть відключати світло

Водіїв дизельних автомобілів в Україні потішили гарною новиною

Зеленський не бажає припинення вогню на Різдво, - Орбан

Трамп виступив за розміщення солдатів з Євросоюзу в Україні

Буряк за 10 хвилин: як швидко приготувати овоч у мікрохвильовій печі, духовці або на плиті

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як швидко зварити буряк у каструлі?

Зазвичай на те, щоб відварити буряки потрібно близько двох годин, але досвідчені шеф-кухарі розповіли, як скоротити цей час до 45 хвилин. Плоди кидаємо в окріп, варимо 30-35 хвилин, знімаємо з вогню і опускаємо під струмінь холодної води хвилин на 15. Завдяки різкому перепаду температури овоч приготується швидше.

Нагадаємо, шеф-кухарі розповіли, які інгредієнти потрібно додати до заливної риби, щоб страва вийшла прозорою і точно застигла.

Головне