Якщо на вашій кухні залежалися банани, які вже не хочеться їсти, а викинути шкода, з них завжди можна приготувати відмінну страву. Наприклад, банановий хліб. На відміну від покупного, в ньому будуть тільки свіжі продукти, необхідна кількість цукру і не буде "їшок", щоб продовжити термін придатності товару. За цим рецептом випічка виходить супервологою і має карамелізовану скоринку.
Банановий хліб по-англійськи - рецепт
Перед приготуванням яйця та молоко дістати з холодильника, щоб інгредієнти були кімнатної температури.
Складові:
- 3 стиглих великих банана
- 115 г вершкового масла
- 100 цукру
- 100 г світло-коричневого цукру
- 2 середніх яйця
- 125 мл молока
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 180 г борошна
- 1 ч. л соди
- 1 ч. л. кориці
- 1/4 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- Борошно змішати із сухими інгредієнтами.
- Банан роздавити вилкою або перебити у блендері.
- Масло розтопити на водяній бані, додати до банану. Туди ж додати молоко та вбити яйця.
- Сухі інгредієнти поступово змішати з рідкими, добре розмішуючи, щоб уникнути утворення грудок.
- Вилити тісто у форму.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин. Час може змінюватись в залежності від духовки та розміру форми. Перевірити готовність бананового кексу можна зубочисткою чи дерев'яною паличкою – на ній не повинно залишитися вологих крихт.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово. Смачного.
Нагадаємо, ми розповідали, як можна використовувати олію з-під консервів. Досвідчені господині розкрили чотири незвичайні способи, про які мало хто знає.