Today.ua

STEM-освіту запровадять в українських школах - нововведення від МОН

Україна продовжує реформувати всі сфери життя держави. Про чергову новинку в організації освіти молодого покоління розповіли в МОН. Тепер в школах почнуть активно впроваджувати принципи STEM-системи. Що зміниться для учнів і школярів країни найближчим часом?

Як стверджують прихильники реформи, STEM-освіта допоможе розвинути у дітей навички критичного мислення, а вчителям буде легше доносити до учнів навчальний матеріал. Завершення цієї реформаторської задумки планується До 2027-му році.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти України Сергія Шкарлета, українське суспільство все активніше технологізується. Все більше розкриваються soft - і nano-сфери. «Необхідні знання, пов'язані з інженерним і творчим мисленням, з можливістю продукувати якісь інноваційні ідеї або генерувати нові підходи вироблення і поширення наукових знань», - зазначив в.о. глави МОН. Система STEM-освіти - особлива програм навчання, при якій школярі отримують необхідні для успішного працевлаштування після закінчення школи або для отримання подальшої освіти. Учні освоюють більш технічно-складні навички, нерідко із застосуванням певних знань зі сфери математики та інших наук.

Крім того, в рамках реформування системи освіти в Україні Кабінет Міністрів вже до 1 листопада поточного року затвердить нову стратегію розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки в державі.

Нагадаємо, раніше Сергій Шкарлет розповів, як почнеться новий навчальний рік для учнів ВНЗ України. Зміни торкнулися не тільки специфіки навчання, але навіть дат початку семестру для студентів різних факультетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ