Ціни на гречку трохи знизилися за тиждень. Якщо проста каша вам набридла, можна приготувати гречаники. Традиційна українська страва замінить тефтелі та котлети. Вона буде соковитою та смачною навіть без м'яса.
Спочатку українські господині додавали гречку до фаршу, щоб заощадити інгредієнти. Проте страва швидко стала самостійною, оскільки виходить цікавою та ситною. Смачні гречаники у томатному соусі готуються із наступних продуктів:
- 500 г вареної гречки;
- 500 г м'ясного фаршу (краще свинячого або курячого);
- яйце;
- 2 цибулини;
- морква;
- 100 г борошна;
- дрібка цукру;
- кілька столових ложок томатного соусу чи кетчупу;
- сіль та перець за смаком;
- рослинна олія.
Фарш бажано готувати самостійно, щоб точно бути впевненим у якості м'яса. Пропустіть через м'ясорубку одну цибулину, додайте яйце, посоліть, поперчіть і вимішайте фарш до однорідності.
Розігрійте в сковороді олію і сформуйте гречаники. Вони мають бути розміром як котлети – круглими або довгастими. Запануйте вироби в борошні, після чого обсмажте до золотистої скоринки з обох боків.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Тепер потрібно зробити заливку. Обсмажте цибулю в олії, додайте терту моркву, дрібку цукру, томатний соус або кетчуп і трохи води. Посоліть і поперчіть заправку, після чого влийте її до сотейника з гречаниками.
Протушкуйте страву протягом 20-25 хвилин. Під час подачі її можна посипати зеленню. Смачного!
Нагадаємо, що крупні торгові мережі оновили ціни на гречку. Стало відомо, де крупу можна купити вигідніше.