Сметанник – один із найбільш смачних та простих у приготуванні тортів. Його можна приготувати нашвидкуруч. Увага гурманів приверне оригінальний зовнішній вигляд пирога – він буде оформлений у двох кольорах і виглядатиме дуже апетитно.
Сметанник можна приготувати в якості десерту або на сніданок. Він ідеально поєднується з гарячими напоями – кавою латте, трав'яним чаєм або ароматним какао. Такому тортику особливо радіють діти, які порівнюють його "розфарбування" із зеброю.
Вам знадобляться такі інгредієнти для тіста:
- склянка борошна;
- 3 яйця;
- склянка сметани;
- склянка цукрової пудри;
- 0,5 ч. л. соди;
- 1/3 ч. л. оцту;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 2,5 ст. л. какао.
Крем готується з:
- 200 мл сметани;
- 100 г цукру;
- 1/3 упаковки ванільного цукру.
Збивайте яйця з цукровою пудрою та розм'якшеним вершковим маслом протягом 8 хвилин. Додайте сметану та соду, погашену оцтом.
Просійте борошно і змішайте із яєчно-масляною сумішшю. Розділіть тісто на дві частини та додайте в одну з них какао. Добре розмішайте.
Візьміть силіконову форму для випікання та викладіть білу частину тіста. Зверху потрібно вилити темну частину тіста і зробити довільні розводи бамбуковою паличкою.
Пиріг потрібно випікати 60 хвилин при температурі 170 градусів. Посипте його цукровою пудрою і подавайте гарячим.
Якщо ви хочете отримати повноцінний торт, дочекайтеся, поки пиріг охолоне, приготуйте сметанний крем, збивши відповідні інгредієнти. Розріжте сметанник на дві частини і добре промажте їх кремом. Такее частування подаються холодним. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати шоколадний пиріг на сковороді.