Торт “Сметанник“ без випікання: рецепт смачного десерту нашвидкуруч

Автор: Леся Ловіцька

Зараз багато хто змушений жити в умовах регулярного відключення електроенергії. Можна зробити торт сметанник за найпростішим рецептом. Десерт нашвидкуруч готується без випікання.

Торт “Сметанник“ без випікання: рецепт смачного десерту нашвидкуруч  - today.ua

Для основи майбутнього сметанника знадобляться:

  • 100 г вершкового масла;
  • 300 г пісочного шоколадного печива.

Щоб приготувати крем, потрібно змішати:

  • 400 г сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • пакетик ванільного цукру.

Потрібно дістати масло їх холодильника, щоб воно набуло кімнатної температури. Змішайте в каструльці яйця з цукром і мукою, збийте їх віночком до однорідного стану. Введіть сметану та знову перемішайте.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Відправте масу томитися на мінімальному вогні. Кілька хвилин після закипання буде достатньо. Крем необхідно регулярно перемішувати віночком, після чого охолодити.

Торт “Сметанник“ без випікання: рецепт смачного десерту нашвидкуруч

Щоб приготувати "тісто", використовуйте печиво. Подрібніть його в дрібну крихту молоточком для відбивних або качалкою. Натріть вершкове масло на великій тертці і змішайте з печивом. Крихту потрібно спресувати в однорідну масу. Якщо це не вдається зробити, додайте до неї пару ложок молока.

Викладіть у форму для торта 2/3 крихти, сформувавши дно та бортики. Частина, що залишилася, залишиться для верхівки торта.

Розм'якшене вершкове масло з ванільним цукром слід інтенсивно збити віночком. Потім потрібно додати заварний сметанний крем і збивати до однорідності. Вилийте крем у форму для торта і присипте крихтою, що залишилася.

Торт “Сметанник“ без випікання: рецепт смачного десерту нашвидкуруч

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готовий сметанник потрібно поставити на ніч на балкон або холодильник - щоб крем повністю застиг. Смачного!

Раніше повідомлялось, як приготувати медовик без духовки. Знадобляться лише доступні інгредієнти та звичайна сковорода.

Головне