Шоколадний пиріг стане одним із улюблених десертів, якщо навчитися готувати його швидко, із продуктів, які є на будь-якій кухні. Він не лише смачний, а й гарний. Такі ласощі стануть справжньою окрасою святкового столу. Можна подати його просто до чаювання, щоб порадувати близьких.
Щоб приготувати шоколадний пиріг, не обов'язково використовувати духовку. Його можна зробити і у сковороді. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 100 г борошна;
- 2 яйця;
- 80 г цукру;
- 25 г какао;
- 100 г вершків (18%);
- 60 мл олії;
- чайна ложка розпушувача;
- шоколадний топінг чи розтоплений шоколад.
Спочатку потрібно збити яйця із цукром до утворення піни. Бажано використати міксер. Потім просійте борошно з розпушувачем, додайте яйця, олію, вершки та какао. Добре перемішайте масу – до однорідності.
Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям. Її потрібно змастити олією, а ще краще – застелити пекарським папером. Вилийте тісто і щільно накрийте кришкою. Слідкуйте за тим, щоб не було отворів, через які потраплятиме повітря.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Готуйте шоколадний пиріг на мінімальному вогні 35 хвилин. За 10 хвилин до готовності потрібно перевернути тісто.
Охолодіть десерт і полийте розтопленим шоколадом чи топінгом. При бажанні можна прикрасити пиріг фруктами, ягодами або посипати кокосовою стружкою. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати персиковий пиріг до чаю - за найпростішим рецептом.