Деякі види продуктів харчування дуже швидко псуються, якщо поруч з ними знаходяться небажані для них сусіди. Як правильно дотримуватися принципів «продуктового» сусідства, розповіли фахівці.
Молоко та овочі свіжі
Молочні продукти виділяють речовини, які призводять до дуже швидкого гниття і псування овочів. Зберігайте в холодильнику свіжі овочі в спеціальному відсіку внизу. А молочні продукти тримайте в щільно закритій тарі на верхніх полицях.
М'ясо і риба
Якщо покласти поруч з сирим м'ясом у холодильнику або в морозильній камері пакет зі свіжою рибою, то в обох продуктів зіпсується смак і запах. Виділяйте окремі полиці для цих продуктів і зберігайте їх у щільно закритих судках або в пакетах.
Огірки і помідори
Томати та огірки разом гарні тільки в салаті. Але зберігати їх в холодильнику поруч ні в якому разі не можна. Помідори виділяють газ етилен, огірки до нього вельми чутливі і починають швидко загнивати.
Цитрусові і яблука
Ці два види фруктів впливають один на одне «магічним» чином. Навіть перебуваючи на відстані, вони запускають один у одного процеси дозрівання, а потім і загнивання. Фахівці рекомендують зберігати яблука в холодильнику, а апельсини в фруктовниці на кухонному столі.
Банани і... банани
Так-так, ми не помилилися. Банани поруч з бананами зберігати категорично заборонено. Плоди виділяють етилен, який на них же згубно діє. Тому розділіть гілочку бананів на окремі плоди, кожен обмотайте харчовою плівкою і відправте в холодильник, склавши в пакет. Так вам вдасться на кілька днів продовжити термін придатності бананів.
Цибуля і картопля
Якщо поруч з мішком картоплі покласти цибулину, то дуже скоро картопля вкриється довгими пагонами. Так впливає на неї цибуля. Зберігайте ці види овочів завжди окремо, щоб вони залишалися придатними в їжу як можна довше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти не можна зберігати у холодильнику, оскільки вони в холоді швидко псуються і стають непридатними в їжу.