Що може бути краще, ніж пишна і ароматна шарлотка до чаю? Цей знаменитий яблучний пиріг пекли нам наші мами та бабусі, а ми, звичайно ж, наминали за обидві щоки. Чому б не поринути у світ дитячих спогадів і не поностальгувати за сімейною вечерею?
Шарлотка з яблуками: рецепт без соди
Інгредієнти:
- 7 курячих яєць
2 склянки цукру
0,5 склянки вершкового масла
2 склянки пшеничного борошна
2 яблука
Спосіб приготування:
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Дати йому трохи охолонути.
Яйця розбити в глибоку ємність і збити міксером в круту піну, поступово підсипаючи цукор.
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою ввести в яєчну піну вершкове масло. Потім всипати просіяне борошно і акуратно перемішати ложкою, роблячи рухи знизу-вгору.
Яблука вимити, просушити серветками. Очистити від шкірки і насіннєвих коробочок. Нарізати тонкими пластинками. Скласти в миску, присипати борошном або крохмалем, перемішати.
Форму для випічки змастити маслом, посипати сухарями. На дно вилити половину тіста, розподілити яблука і полити рештою тестом.
Випікайте шарлотку в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-50 хвилин.
Приємного апетиту!
Якщо ви любите солодощі, але не вмієте ще готувати складні десерти, то рецепт «Київського» торту без випічки створений спеціально для вас. Приготування цієї страви забере у вас не більше півгодини.