Today.ua

Шарлотка зі смаком дитинства: рецепт дуже смачного яблучного пирога без соди

Що може бути краще, ніж пишна і ароматна шарлотка до чаю? Цей знаменитий яблучний пиріг пекли нам наші мами та бабусі, а ми, звичайно ж, наминали за обидві щоки. Чому б не поринути у світ дитячих спогадів і не поностальгувати за сімейною вечерею?

Шарлотка з яблуками: рецепт без соди

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Дати йому трохи охолонути.

Яйця розбити в глибоку ємність і збити міксером в круту піну, поступово підсипаючи цукор.

Продовжуючи збивати, тонкою цівкою ввести в яєчну піну вершкове масло. Потім всипати просіяне борошно і акуратно перемішати ложкою, роблячи рухи знизу-вгору.

Яблука вимити, просушити серветками. Очистити від шкірки і насіннєвих коробочок. Нарізати тонкими пластинками. Скласти в миску, присипати борошном або крохмалем, перемішати.

Форму для випічки змастити маслом, посипати сухарями. На дно вилити половину тіста, розподілити яблука і полити рештою тестом.

Випікайте шарлотку в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-50 хвилин.

Приємного апетиту!

Якщо ви любите солодощі, але не вмієте ще готувати складні десерти, то рецепт «Київського» торту без випічки створений спеціально для вас. Приготування цієї страви забере у вас не більше півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ