Шарлотка без яєць – чудовий бюджетний варіант пирога на кожен день та на святковий стіл. Десерт готується на окропі, з яблуками та медом. У ньому немає тваринних жирів, і вийде він не такий пишний, але все ж таки смак буде непередаваним завдяки меду, а результат виходить не гірше, ніж з яйцями.
Шарлотка без яєць - рецепт
Інгредієнти:
- 180 г борошна
- 100 мл окропу
- 1 кисло-солодке яблуко
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. меду
- 0,5 ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
- Цукор, 1 ст. л. меду та олію змішуємо з окропом - ретельно перемішуємо, щоб усі інгредієнти розчинилися. Кількість цукру та меду можна регулювати на власний розсуд.
- Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і вимішуємо в окріп. Добре перемішуємо, щоб не було грудок. Тісто має бути в'язким.
- Яблука вимиваємо, обсушуємо, видаляємо кісточки та прожилки, нарізаємо на часточки. Якщо шкірка груба, її краще видалити.
- Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. На дно викладаємо яблука та заливаємо тістом, вирівнюємо поверхню.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин. Можна підстрахуватися і щоб не пригоріла верхівка, накрити фольгою.
- Готовий пиріг можна полити медом чи прикрасити цукровою пудрою.
Готово. Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати лазанью з соусами "Бешамель" та "Болоньєзе" - рецепт вишуканої страви італійської кухні.