Яблуко з шоколадом так само чудово поєднується, як і яблуко з корицею. Пропонуємо вам приготувати альтернативний рецепт шарлотки, в якому не використовується цукор, але додається шоколад. Це дуже смачний і незвичайний рецепт із використанням листкового тіста. Домочадці точно радітимуть такій новинці.
Шарлотка без цукру – рецепт
Листкове тісто можна зробити самостійно або купити заморожене в магазині. Перед приготуванням пласт тіста потрібно дістати з морозилки та розморозити.
Складові:
- 350 г листкового дріжджового тіста
- 100 г шоколаду шоколадної крихти чи крапельок
- 4 яблука
- 150 г вершкового масла
- 150 г цукрової пудри
- 10 г меленої кориці
Спосіб приготування:
- Вимиті яблука очищаємо від шкірки, серцевини та кісточок. Нарізаємо кубиками.
- Змішуємо з яблуками цукрову пудру та корицю.
- Форму змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментом.
- За розміром форми розкочуємо тісто тонким шаром.
- На дно форми викладаємо яблука. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані та заливаємо яблука. Можна додати шоколадну крихту.
- Зверху накриваємо тістом і трохи притискаємо руками до яблук.
- Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин.
- Готовій шарлотці даємо трохи охолонути, перевертаємо її вгору дном на блюдо. Зверху посипаємо цукровою пудрою та натертим на великій тертці шоколадом.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати запіканку по-французьки. Простий рецепт ситної страви з курки, помідорів та сиру.