Today.ua

Шарлотка без цукру – смачний рецепт яблучного пирога з шоколадом на листковому тісті

Яблуко з шоколадом так само чудово поєднується, як і яблуко з корицею. Пропонуємо вам приготувати альтернативний рецепт шарлотки, в якому не використовується цукор, але додається шоколад. Це дуже смачний і незвичайний рецепт із використанням листкового тіста. Домочадці точно радітимуть такій новинці.

Шарлотка без цукру – рецепт

Листкове тісто можна зробити самостійно або купити заморожене в магазині. Перед приготуванням пласт тіста потрібно дістати з морозилки та розморозити.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Вимиті яблука очищаємо від шкірки, серцевини та кісточок. Нарізаємо кубиками.
  2. Змішуємо з яблуками цукрову пудру та корицю.
  3. Форму змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментом.
  4. За розміром форми розкочуємо тісто тонким шаром.
  5. На дно форми викладаємо яблука. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані та заливаємо яблука. Можна додати шоколадну крихту.
  6. Зверху накриваємо тістом і трохи притискаємо руками до яблук.
  7. Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин.
  8. Готовій шарлотці даємо трохи охолонути, перевертаємо її вгору дном на блюдо. Зверху посипаємо цукровою пудрою та натертим на великій тертці шоколадом.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати запіканку по-французьки. Простий рецепт ситної страви з курки, помідорів та сиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ