Today.ua

Салат “Шуба“ як у ресторані: рецепт новорічної страви із секретним інгредієнтом

"Шуба" – один із тих салатів, які обов'язково будуть на святковому новорічному столі більшості українців. Багато господинь готують її з різними добавками. Однак класичний варіант не втрачає актуальності. Досвідчені кухарі додають секретний інгредієнт, який покращить смак готової страви.

Салат "Шуба" можна зіпсувати великими шматками гіркої цибулі. Щоб цього не сталося, потрібно використовувати солодку червону цибулю. Якщо її замаринувати, страва отримає цікавий смаковий акцент.

Для рецепту вам знадобляться:

Овочі потрібно попередньо відварити у підсоленій воді або запекти у фользі у духовці. Цибулю слід замаринувати. Наріжте овоч кубиком, після чого додайте до нього по чайній ложці цукру та олії, а також столову ложку оцту. Перемішайте та залиште на 10 хвилин.

Овочі потрібно натерти на великій тертці. Спочатку у форму для салату укладайте картоплю, змастіть її майонезом. Потім потрібно нарізати філе оселедця кубиком, викласти на рибу мариновану цибулю і змастити майонезом.

Шари, що залишилися - морква і буряк, між якими також повинен бути майонез. З ним страва буде смачнішою, проте якщо вона здасться вам занадто жирною, можна використовувати соус тільки для верхнього бурякового шару.

Майонез буде кориснішим і дешевшим, якщо зробити його своїми руками – вам знадобляться лічені хвилини.

Нагадаємо, що салат "Шуба" буде смачнішим, якщо засолити рибу самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ