Кожен у своєму житті хоч раз стикався з тим, що рис злипався і перетворювався на "кашу". Виявляється цього можна уникнути, якщо знати один лайфхак. Жодні додаткові інгредієнти в момент приготування не потрібно додавати.
Як правильно зварити рис?
Дотримуючись цих простих рекомендацій, щоразу на столі у вас буде пружний, соковитий розсипчастий рис. Усього потрібно виконати чотири кроки:
- промити рис. Необхідну кількість рису потрібно насипати в ємність, залити проточною водою і дати постояти 5 хвилин. Після цього рис потрібно промивати стільки разів, поки вода не стане кришталево чистою.
- дочекатися, поки закипить вода. Рис пересипати в каструлю і залити питною водою, щоб вона покривала крупу приблизно на 2 см вище. Після закипання води потрібно посолити і зменшити вогонь до мінімуму.
- накрити кришкою. Після закипання води та зменшення потужності нагріву потрібно рис накрити кришкою та готувати до повної готовності. Кришку піднімати не можна протягом 15-30 хвилин в залежності від того, яку порцію ви готуєте. Саме цей лайфхак допоможе зберегти рис розсипчастим.
- перемішати після приготування. Перемішувати рис можна лише після того, як він повністю приготується під кришкою.
Нагадаємо, названо найшкідливіший чай, який багато хто вважає найкориснішим.