У період пандемії небезпечного захворювання, що викликається коронавірусом, багато людей задумалися про правильне харчування, яке зміцнить імунітет і захистить від хвороб. Дієтологи закликають у весняний час налягати на редис. Чому?
Корисні властивості редиски
Перший весняний овоч містить масу цінних вітамінів і мікроелементів, яких вже недостатньо в людському організмі після зими. Салат з редису допоможе заповнити запаси магнію, калію, заліза, фосфору, натрію. Це покращить роботу всіх внутрішніх органів і систем.
Насамперед, відбудеться зміцнення імунітету, що в період страшної епідемії коронавирусної інфекції та інших сезонних захворювань, просто знахідка.
Також медики рекомендують їсти редис, щоб нормалізувати роботу серцево-судинної системи і печінки, жовчного міхура, органів ШКТ. Редис сприяє підвищенню рівня гемоглобіну в крові.
Редиска дуже корисна пацієнтам, хворим на цукровий діабет, ожирінням, сечокам'яною хворобою, подагрою. Вчені з Японії дослідним шляхом довели, що редис захищає від виникнення онкології.
Протипоказання
Тільки після консультації з лікарем варто вводити редис в раціон людям, страждаючим хворобами щитовидної залози і виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки.
Заборонено їсти редис при загостреннях захворювань жовчного міхура, печінки та органів шлунково-кишкового тракту.
Протипоказана редиска при порушеннях метаболізму і колітах.
Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, що буде з організмом, якщо їсти сало кожен день. А також про те, які порції сала можна їсти за один прийом їжі.