Покупні пельмені та вареники в жодне порівняння не стають із домашніми. Однак не всі з нас вміють готувати ідеальне тісто, щоб воно не розвалювалося та не розварювалося. Але досвідчені господині поділилися своїми лайфхаками та розповіли, як приготувати зразкову страву.
Тісто для вареників – рецепт
Деякі господині запевняють, що найкраще на вареники готувати заварне тісто. Тільки важливо пам'ятати, що під час готування воно обвітрюється, а тому його потрібно накривати або харчовою плівкою, або вологим рушником.
Виходячи з кількості інгредієнтів їх вистачить на 30 вареників, а тому пропорції можна коригувати.
Складові:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 500 г борошна
- 30 г вершкового масла
- Яйце
- 200 г гарячої води
- 1/2 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо вершкове масло, сіль і гарячу воду. Інтенсивно мішаємо, щоб розтанула олія.
- Додаємо до вершкового масла яйце і перемішуємо.
- Борошно просіюємо і поступово додаємо до основної маси, добре перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Замішуємо м'яке заварне тісто.
- Загортаємо тісто в харчову плівку та відправляємо настоюватися протягом 20-40 хвилин. Цей час можна витратити на заготівлю начинки.
Це тісто можна використовувати як для солодких, так і картопляних вареників.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб пиріжки були м'якими і наступного дня.