Ідеальне тісто для вареників, яке не розвалюється під час варіння

Автор: Анастасия Березовская

Покупні пельмені та вареники в жодне порівняння не стають із домашніми. Однак не всі з нас вміють готувати ідеальне тісто, щоб воно не розвалювалося та не розварювалося. Але досвідчені господині поділилися своїми лайфхаками та розповіли, як приготувати зразкову страву.

Ідеальне тісто для вареників, яке не розвалюється під час варіння - today.ua

Тісто для вареників – рецепт

Деякі господині запевняють, що найкраще на вареники готувати заварне тісто. Тільки важливо пам'ятати, що під час готування воно обвітрюється, а тому його потрібно накривати або харчовою плівкою, або вологим рушником.

Виходячи з кількості інгредієнтів їх вистачить на 30 вареників, а тому пропорції можна коригувати.

Складові:

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

  • 500 г борошна
  • 30 г вершкового масла
  • Яйце
  • 200 г гарячої води
  • 1/2 ч. л. солі

Ідеальне тісто для вареників, яке не розвалюється під час варіння

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. У мисці змішуємо вершкове масло, сіль і гарячу воду. Інтенсивно мішаємо, щоб розтанула олія.
  2. Додаємо до вершкового масла яйце і перемішуємо.
  3. Борошно просіюємо і поступово додаємо до основної маси, добре перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Замішуємо м'яке заварне тісто.
  4. Загортаємо тісто в харчову плівку та відправляємо настоюватися протягом 20-40 хвилин. Цей час можна витратити на заготівлю начинки.

Це тісто можна використовувати як для солодких, так і картопляних вареників.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб пиріжки були м'якими і наступного дня.

Головне