Today.ua

Рогалики на кефірі: простий рецепт, який завжди виходить

Коли за вікном погана погода, то хочеться вмоститися на дивані перед телевізором, укутатися ковдрою, пити чай і закушувати чимось смачненьким. Однак ні що не зрівняється із домашньою випічкою. Пропонуємо порадувати себе та домочадців простим рецептом рогаликів на кефірі із солодкою начинкою із того, що є вдома.

Рогалики на кефірі - рецепт

Як начинку можна взяти те, що є вдома: варення, джем, горіхи, цукати, фрукти або сир із родзинками.

Перед початком приготування, десь за годину чи дві з холодильника потрібно дістати всі інгредієнти, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішуємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, олією та кефіром - ретельно перемішуємо віночком до однорідності. Для аромату можна додати цедру одного лимона.
  2. Просіюємо борошно і додаємо до нього розпушувач - перемішуємо.
  3. Тісто поступово вводимо в яєчно-кефірну суміш і ретельно вимішуємо тісто - воно має вийти м'яким, але не липнути до рук. Кількість муки регулюйте самостійно.
  4. Тісто поділити на 3-4 частини. Розкачати тонко та розрізати на трикутники, вибираючи бажаний розмір. Викладаємо начинку і згортаємо, викладаємо на застелений пергаментним папером лист. Зверху можна змазати збитим яйцем.
  5. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
  6. Готові рогалики можна присипати цукровою пудрою.

Готово. Смачного!

Пропонуємо спробувати також приготувати буряк по-корейськи. Досвідчені господині розповіли, як приготувати смачну та недорогу закуску на обід чи вечерю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ