Коли за вікном погана погода, то хочеться вмоститися на дивані перед телевізором, укутатися ковдрою, пити чай і закушувати чимось смачненьким. Однак ні що не зрівняється із домашньою випічкою. Пропонуємо порадувати себе та домочадців простим рецептом рогаликів на кефірі із солодкою начинкою із того, що є вдома.
Рогалики на кефірі - рецепт
Як начинку можна взяти те, що є вдома: варення, джем, горіхи, цукати, фрукти або сир із родзинками.
Перед початком приготування, десь за годину чи дві з холодильника потрібно дістати всі інгредієнти, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
Складові:
- 600 г борошна
- 220 мл кефіру
- 2 яйця
- 1 упаковка розпушувача
- 100 г цукру
- 100 мл рослинної олії
- 1 упаковка ванільного цукру
- дрібка солі
Спосіб приготування:
- Яйця змішуємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, олією та кефіром - ретельно перемішуємо віночком до однорідності. Для аромату можна додати цедру одного лимона.
- Просіюємо борошно і додаємо до нього розпушувач - перемішуємо.
- Тісто поступово вводимо в яєчно-кефірну суміш і ретельно вимішуємо тісто - воно має вийти м'яким, але не липнути до рук. Кількість муки регулюйте самостійно.
- Тісто поділити на 3-4 частини. Розкачати тонко та розрізати на трикутники, вибираючи бажаний розмір. Викладаємо начинку і згортаємо, викладаємо на застелений пергаментним папером лист. Зверху можна змазати збитим яйцем.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
- Готові рогалики можна присипати цукровою пудрою.
Готово. Смачного!
Пропонуємо спробувати також приготувати буряк по-корейськи. Досвідчені господині розповіли, як приготувати смачну та недорогу закуску на обід чи вечерю.