Рис з томатами та шпинатом: як приготувати вечерю за 20 хвилин по рецепту Євгена Клопотенко

Автор: Леся Ловіцька

Рис у нашій країні люблять майже так само, як і гречку. З цієї крупи можна зробити багато смачних страв. Спробуйте рецепт відомого українського кулінара Євгена Клопотенка, який готує рис із томатами та шпинатом.

Рис з томатами та шпинатом: як приготувати вечерю за 20 хвилин по рецепту Євгена Клопотенко - today.ua

Після важкого робочого дня найменше хочеться стояти годинами біля плити, тим більш у спеку. Вечеря нашвидкуруч - оптимальний варіант для заклопотаних господинь. Рис із томатами та шпинатом готується всього за 20 хвилин – легкий варіант страви порадує вас та ваших близьких.

Інгредієнти:

• рис – 150 г;
• вода – 300 мл;
• бебі-шпинат – 100 г;
• великий помідор;
• зелена цибуля – 8 пір'їн;
• насіння коріандру – 1 ч. л.;
• оливкова олія – 4 ст. л.;
• сіль та перець за смаком.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Чоловіки “штурмують“ ТЦК після ухвалення закону про мобілізацію: усі не встигнуть оновити свої дані

Головне при варінні рису - дотримуватися пропорції - одна частина крупи до двох частин рідини (води або бульйону). Рис краще солити на початку приготування. Зверніть увагу, що нешліфований рис готується трохи довше, а круглозернистий – швидше.

Надішліть добре промитий рис в каструлю, залийте водою і додайте сіль. Крупу потрібно проварити п'ять хвилин після закипання, після чого зняти з вогню і залишити під кришкою на 15 хвилин.

Поки рис запарюється, вимийте овочі. Томат потрібно нарізати дрібним кубиком, а цибулю подрібнити. Шпинат краще залишити цілим.

Рис з томатами та шпинатом: як приготувати вечерю за 20 хвилин по рецепту Євгена Клопотенко

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готовий рис викладіть у тарілку, додайте зелень та помідор. Тепер настав час зробити заливку - в олії потрібно розвести коріандр, сіль і перець. Добре перемішайте страву та подавайте. Смачного!

Нагадаємо, який інгредієнт допоможе покращити смак та аромат традиційного плову з м'ясом.