Рис по-китайськи виходить яскравим, соковитим та смачним. Такий гарнір можна приготувати із залишків крупи, звареної напередодні. Страва - досить швидка, ароматна та апетитна, відмінно підійде на обід чи вечерю.
Рецептом рису по-китайськи поділилася відомий український блогер Alina FooDee. Вона розкрила секрети приготування страви у відеоролику на своєму каналі у YouTube. Знадобляться такі інгредієнти:
- 3-4 яйця;
- 1 цибулина;
- 1 з. часнику;
- 100 г зеленого горошку;
- 100 г кукурудзи;
- морква;
- 3 гілочки зеленої цибулі;
- 20-30 г вершкового масла|мастила|;
- 300 г холодного відвареного рису;
- сіль за смаком;
- устричний соус;
- соєвий соус.
Спочатку потрібно збити яйця з сіллю, вилити на розпечену сковорідку і швидко перемішати, щоб не підгоріли.
Популярні зараз
У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Подрібніть часник і відправте смажитися на вершковому маслі. Моркву та цибулю – наріжте дрібним кубиком. Спочатку додайте в сковороду цибулю, а коли вона стане прозорою – моркву, кукурудзу та горошок. Обсмажте овочі до золотистого кольору.
Покладіть шматочок вершкового масла по центру, а потім відварений рис. Важливий момент – він обов'язково має бути холодним, щоб залишитись розсипчастим. В іншому випадку крупинки злипнуться після обсмажування і перетворяться на монолітну масу.
Додайте трохи соєвого і устричного соусів - за смаком, а потім вмішайте яйця і посипте нарізаною зеленою цибулею. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати мариновані голубці без рису, м'яса та варіння – за простим рецептом.