Рис по-китайськи: як приготувати смачний гарнір із залишків вчорашньої крупи

Автор: Леся Ловіцька

Рис по-китайськи виходить яскравим, соковитим та смачним. Такий гарнір можна приготувати із залишків крупи, звареної напередодні. Страва - досить швидка, ароматна та апетитна, відмінно підійде на обід чи вечерю.

Рис по-китайськи: як приготувати смачний гарнір із залишків вчорашньої крупи   - today.ua

Рецептом рису по-китайськи поділилася відомий український блогер Alina FooDee. Вона розкрила секрети приготування страви у відеоролику на своєму каналі у YouTube. Знадобляться такі інгредієнти:

  • 3-4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 з. часнику;
  • 100 г зеленого горошку;
  • 100 г кукурудзи;
  • морква;
  • 3 гілочки зеленої цибулі;
  • 20-30 г вершкового масла|мастила|;
  • 300 г холодного відвареного рису;
  • сіль за смаком;
  • устричний соус;
  • соєвий соус.

Спочатку потрібно збити яйця з сіллю, вилити на розпечену сковорідку і швидко перемішати, щоб не підгоріли.

Популярні зараз

У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

Рис по-китайськи: як приготувати смачний гарнір із залишків вчорашньої крупи

Подрібніть часник і відправте смажитися на вершковому маслі. Моркву та цибулю – наріжте дрібним кубиком. Спочатку додайте в сковороду цибулю, а коли вона стане прозорою – моркву, кукурудзу та горошок. Обсмажте овочі до золотистого кольору.

Покладіть шматочок вершкового масла по центру, а потім відварений рис. Важливий момент – він обов'язково має бути холодним, щоб залишитись розсипчастим. В іншому випадку крупинки злипнуться після обсмажування і перетворяться на монолітну масу.

Рис по-китайськи: як приготувати смачний гарнір із залишків вчорашньої крупи

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Додайте трохи соєвого і устричного соусів - за смаком, а потім вмішайте яйця і посипте нарізаною зеленою цибулею. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати мариновані голубці без рису, м'яса та варіння – за простим рецептом.

Головне