Рецепт ідеального тіста для пельменів: не липне до рук і не розварюється

Автор: Леся Ловіцька

Багато хто любить їсти пельмені, а не готувати, тому часто купують вироби в магазині. Хазяйкам не подобається довго возитися на кухні, а потім відмивати її від борошна. Є простий та доступний спосіб приготувати тісто, яке не липне до рук і не розварюється. Працювати з ним – одне задоволення.

Рецепт ідеального тіста для пельменів: не липне до рук і не розварюється - today.ua

Ідеальне тісто для пельменів – заварне, яке готується з додаванням олії. Це той самий секретний інгредієнт, який зробить тісто еластичним та м'яким.

  • яйце;
  • 800 г пшеничного борошна;
  • 375 мл окропу;
  • 4 ст. л. рослинної олії (рафінованої);
  • 0,5 ч. л. солі;

Вбийте яйце в миску, додайте сіль і олію, перемішайте вилкою до однорідності. Просійте борошно і змішайте її з яєчною сумішшю. Можна не використовувати яйце - але тоді пельмені при варінні можуть розвалитися.

Потім потрібно закип'ятити воду і влити в миску з іншими компонентами. Акуратно замішуйте тісто спочатку ложкою, потім руками. Воно має вийти гладке й однорідне. Таке тісто не липне до рук і до поверхонь – додавати борошно не потрібно.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Тісто перед формуванням пельменів має трохи відпочити – 20-30 хвилин під харчовою плівкою чи рушником буде достатньо.

Начинка для пельменів також готується швидко: 550 г свинячо-яловичого фаршу слід з'єднати з 200 г перетертої цибулі (на м'ясорубці або в блендері). Посоліть, поперчіть їх, і можете використовувати для ліплення пельменів.

Рецепт ідеального тіста для пельменів: не липне до рук і не розварюється

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Відварюйте пельмені в підсоленому окропі, з лавровим листом і чорним перцем горошком. Подавайте з вершковим маслом або сметаною.

Нагадаємо, як приготувати пельмені вдвічі швидше.

Головне