Дуже багато господинь готують оладки саме на кефірі, а все тому, що саме цей продукт додає страві особливої ніжності. І всім хочеться, щоб оладки вийшли ідеально рівними та пишними, і цього можна досягти, якщо запам'ятати три головні нюанси у приготуванні десерту, яких багато хто уникає – швидше за все, через незнання.
Ідеальний пишні оладки на кефірі - секрет приготування
Три головні хитрощі допоможуть досягти бажаної пишноти.
Перша та найголовніша помилка – охолоджений кефір. Часто, діставши відразу продукт із холодильника, ми приступаємо до приготування. Але це невірно. Його потрібно нагріти - потримати пару годин при кімнатній температурі, а ще краще нагріти приблизно до 40 градусів, поставивши ємність у каструлю з водою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Пишність продукту, звичайно, дає зовсім не температура кефіру, а додавання в тісто соди або розпушувача. Ось тільки не всі господарки роблять це правильно. Цей продукт потребує часу, щоб підійти. Тому перед приготуванням тісто потрібно залишити відпочити хоча б на 20 хвилин.
Не бажаючи додавати в тісто багато борошна, господині припускають одну і ту ж помилку - розводять занадто рідке тісто, яке більше підходить для млинців. В ідеалі консистенція тіста на оладки має бути схожа на стан жирної сметани – у такому разі страва добре пропечеться, і триматиме форму.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з яблуками, горіхами та родзинками за нестандартним рецептом – мінімум тіста, максимум начинки.