Today.ua

Прогноз погоди до кінця тижня: синоптики обіцяють град, грози і різке похолодання

До кінця поточного тижня погода в Україні буде мінливою, поки одні регіони знемагають від спеки, інші мерзнуть від холоду. Синоптики Укргідрометцентру оприлюднили погодні карти на найближчі дні.

Прогноз погоди на четвер, 9 липня 2020 р

Після невеликого перепочинку мешканці західної частини України знову побачать за вікном дощ. Протягом дня, а також вночі опади будуть незначними. У більшості випадків обійдеться без грозових хмар. Нетривалий дощ можливий у Сумській області. На решті території України буде сухо і ясно, місцями мінлива хмарність.

Повітря в західних областях прогріється до +21...+23 градусів. У північних і центральних областях буде трохи тепліше до +25 градусів. На Півдні і Сході продовжиться спека до +28 градусів.

Прогноз погоди на п'ятницю, 10 липня 2020 р

В останній день робочого тижня жителі всіх регіонів України опиняться у владі літньої спеки. Опади не прогнозуються ні в одній з областей країни. Стовпчики термометрів покажуть до +28 градусів, а на Півдні буде ще спекотніше – до +30.

Прогноз погоди на суботу, 11 липня 2020 р

На Півночі, Сході, Півдні та в Центрі України в суботу стовпчики термометрів злетять вгору, досягаючи позначки в +30...+33 градуси. Так само спекотно буде і на Заході країни, але при цьому тут пройдуть сильні грози і зливи, можливий град і шквальний вітер.

Прогноз погоди на неділю, 12 липня 2020 р

У неділю погодна ситуація багато в чому буде аналогічною суботньої. З однією лише різницею, в західних областях суттєво похолодає. Температура повітря знизиться до +15...+18 градусів. У цей день на Заході України також можливі град, шквали, зливи і грози.

Нагадаємо, раніше синоптики дали довгостроковий прогноз погоди для України. За даними метеорологів, кліматичні зміни на території нашої країни відбуваються інтенсивніше, ніж в інших країнах Європи, тому у найближчі роки слід чекати почастішання погодних аномалій та катаклізмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ