Today.ua

Зеленський заговорив про примусову вакцинацію від коронавіруса в Україні

Обов'язкова вакцинація і навіть, якщо буде потрібно, примусова, в Україні буде запущена, як тільки необхідна сироватка буде розроблена.

Володимир Зеленський має намір вести активні переговори з іноземними партнерами, щоб придбати вакцину від COVID-19, як тільки вона буде готова. Президент заявив про це під час селекторної наради, присвяченої боротьбі з епідемією коронавіруса в Україні.

У прес-службі Офісу президента повідомили, що Володимир Зеленський підкреслив у ході засідання, що Україна повинна отримати доступ до вакцини нарівні з іншими країнами, як тільки вона буде виготовлена.

Додамо, що раніше, у відповідь на письмову петицію, в якій просили президента на допустити примусового тестування та вакцинації українців, Зеленський заявив, що в законодавстві України чітко прописано умови для обов'язкової вакцинації. Якщо мова йде про небезпечні інфекційні захворювання, то щеплення від них ставити треба обов'язково.

Президент нагадав, що обов'язок кожного громадянина України піклуватися не тільки про своє здоров'я та здоров'я своїх дітей, але і не шкодити здоров'ю інших. Вакцинація і регулярні медичні обстеження обов'язкові для всіх. Особливо, коли справа стосується вкрай небезпечних інфекційних захворювань.

Крім того, для запобігання поширенню небезпечних інфекційних захворювань працівники окремих організацій, виробництв і професій підлягають обов'язковій вакцинації.

Президент України підкреслив, що відмова людей від щеплень стає однією з найбільш небезпечних загроз для всього людства, до такого висновку прийшли експерти ВООЗ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що дружина президента України Олена Зеленська заразилася коронавірусом, а пізніше була госпіталізована в одну з лікарень Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ