Борщ – традиційна українська страва, яка у 2022 році увійшла до списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Кожна українська родина готує його за своїм рецептом: хтось додає сало, хтось відмовляється від зажарки, а хтось і зовсім готує вегетаріанський борщ без м'яса. Досвідчені кулінари розкрили новий секретний інгредієнт, який коштує копійки, але надасть страві особливого смаку.
Що додати до борщу?
Для приготування традиційної української першої страви використовується багато продуктів, проте мало хто чув про те, що господині додають до неї вершкове масло.
А це потрібно для того, щоб надати страві насиченого вершкового присмаку, який згладить смак страви, але при цьому відтінить інші інгредієнти.
Коли до борщу треба додавати вершкове масло?
Точно тоді ж, коли ми додаємо вершки до супів-пюре - в самому кінці.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Однак варто відмовитися від додавання олії, якщо у вас вийшов жирний і наваристий бульйон, адже масло зробить його ще жирнішим і ситнішим.
Вершкове масло чудово підійде, якщо ви приготували пісну страву, або борщ вийшов не таким наваристим, як того хотілося.
Готовий борщ в Україні подають до столу зі сметаною, яка також надає страві вершкового смаку, зеленою цибулею та сіллю, часником, чорним хлібом, салом та горілкою.
Нагадаємо, борщ подорожчав на 52%. Стало відомо, як змінилися ціни на інгредієнти національної страви.