Today.ua

Пісний борщ з грибними “вушками“: рецепт смачної і корисної страви

Що може бути смачніше справжнього українського борщу? Тільки борщ з грибними «вушками». З приготуванням доведеться трохи повозитися, але, повірте, воно того варто.

Пісний борщ з грибними «вушками»

Інгредієнти для борщу:

Для «вушок»:

Спосіб приготування:

Для початку займемося борщем. Буряк вимийте під проточною водою, загорніть у фольгу і запечіть в духовці. Дайте коренеплоду охолонути, натріть його на тертці і збризніть лимонним соком.

Картоплю почистіть, наріжте кубиками. Складіть у каструлю, залийте водою, додайте нашатковану тонкою соломкою капусту і поставте на вогонь. Варіть до напівготовності.

В цей час цибулю наріжте дрібним кубиком, моркву натріть на тертці. Глибоку сковороду поставте на вогонь. Налийте олію і добре прогрійте. Всипте цибулю, моркву і буряк, додайте томатну пасту, перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин.

Коли картопля і капуста будуть доведені до напівготовності, перекладіть до них квасолю з банки разом з рідиною. Потім всипте тушковану морквяно-бурякову суміш і дайте прокипіти на слабкому вогні хвилин 15.

Тепер прийшла пора грибних «вушок». Гриби промийте, залийте водою і дайте постояти півгодини. У цьому рецепті можна використовувати заморожені або свіжі гриби. Їх достатньо добре помити і почистити.

Підготовлені гриби наріжте дрібними шматочками. Залийте чистою водою, варіть 20 хвилин після закипання.

У сковороді з товстим дном, на добре розігрітій рослинній олії обсмажте подрібнену цибулю, додайте натерту на тертці моркву і продовжуйте смажити до готовності овочів.

Гриби відкиньте на друшляк, дайте стекти воді, а потім перекладіть в сковороду до цибулі з морквою. Готуйте помішуючи кілька хвилин, посоліть, поперчіть. Зніміть з вогню, покладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідності.

З борошна і води з додаванням солі замісіть прісне тісто, як на вареники. Розкачайте тонкий пласт, наріжте його квадратиками, розміром 4 на 4 сантиметри. Можна вирізати кружечки за допомогою склянки.

У середину кожного коржика покладіть 1 ч. л. грибного фаршу, защипайте края тіста пальцями, а потім з'єднайте кінці трикутника, щоб вийшов пельмень. Це і будуть «вушка».

Поставте на плиту каструлю з водою, додайте в неї сіль, спеції і 1 ст. л. олії. Коли рідина закипить, акуратно опустіть у неї «вушка», варіть після закипання 2-3 хвилини.

Гарячий борщ розлийте по тарілках, покладіть в кожну по 4-5 грибних «вушка», посипте рубаною зеленню і кличте домашніх до столу.

Приємного апетиту!

До речі, щоб борщ приніс тільки смакову насолоду і користь для здоров'я, слід готувати його правильно. Які компоненти здатні перетворити українське національне блюдо в шкідливу і небезпечну для організму страву, розповіли гастроентерологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ