Пісні голубці без м'яса: рецепт улюбленої страви з картоплею

Автор: Анастасия Березовская

Українці дуже люблять голубці. В оригінальному рецепті їх роблять із рисом/гречкою та м'ясом, проте є кілька альтернатив. Якщо ви не їсте м'ясо або хочете спробувати щось новеньке, то можна приготувати пісні голубці з картоплею.

Пісні голубці без м'яса: рецепт улюбленої страви з картоплею - today.ua

Голубці без м'яса – рецепт

Складові:

  • 2 головки капусти
  • 2 кг картоплі
  • 7-6 цибулин
  • Сіль
  • Чорний мелений перець на смак
  • Рослинна олія
  • Вода

Спосіб приготування:

Пісні голубці без м'яса: рецепт улюбленої страви з картоплею

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Готуємо листя капусти:

  1. З капусти знімаємо пару верхніх листків (їх не викидаємо, застилатимемо ними дно посуду), ретельно миємо і витираємо насухо. Видаляємо качан, щоб легше було знімати листочки.
  2. У велику каструлю наливаємо воду і додаємо 1 ч. л. солі ставимо на вогонь. Коли вода закипить, опускаємо в каструлю капусту. Коли вода знову закипить, можна за допомогою вилки починати відокремлювати листочки.
  3. З листків потрібно зрізати грубі частини, і теж залишити їх – не викидати.

Готуємо начинку:

  1. Картоплю очистити. 0,5 кг відправити в каструлю із підсоленою водою – на пюре. Відварюємо і миємо спеціальною м'ялкою.
  2. Решту картоплі натираємо на тертці. Одну цибулину очищаємо та натираємо на тертці до картоплі. Решту цибулі очищаємо і дрібно нарізаємо.
  3. На розігрітій з олією сковороді готуємо цибулю.
  4. Далі з'єднуємо разом всю начинку - пюре, натерту картоплю з цибулею, обсмажену цибулю. Додаємо сіль та перець – ретельно перемішуємо.
  5. Дно каструлі, в якій готуватимуться голубці, застилаємо листям та відрізками від капусти.
  6. Формуємо голубці: у кожний листок викладаємо приблизно 1 столову ложку начинки, загортаємо.
  7. Готові голубці щільно складаємо один до одного в каструлю.
  8. У 0,5 води розводимо 1 ч. л. солі та заливаємо голубці. Зверху накриваємо ще листками капусти, щоб голубці не спливли.
  9. Каструлю ставимо на слабкий вогонь і готуємо страву приблизно півтори години.
  10. Найкраще подавати з обсмаженою цибулею та сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати ледачі вареники з сиром - найшвидший рецепт ніжної страви на обід.

Головне