Today.ua

Похорон Геннадія Кернеса: на церемонію прощання прийшли навіть опоненти «вічного» мера

«Вічний» мер Харкова Геннадій Кернес похований на почесній алеї міського кладовища №2. Місце його поховання знаходиться навпроти могил колишніх глав ХОДА Олександра Масельського і Євгена Кушнарьова. Як проходила церемонія прощання, і хто прийшов провести в останній шлях харківського градоначальника?

Харків'яни, родичі і давні друзі, колеги, знайомі і навіть опоненти людини, яка керувала величезним промисловим українським містом 10,5 років, прийшли віддати дань пам'яті та поваги. Церемонія прощання з покійним Геннадієм Кернесом повинна була завершитися в 13,00 за київським часом, однак її змушені були продовжити, настільки багато людей хотіли попрощатися з мером міста.

Церемонія прощання проходила в Харківському національному академічному театрі опери та балету (ХНАТОБ), черга з тих, хто прибув проводити в останню путь Геннадія Адольфовича, розтягнулася на багато сотень метрів, далеко за пам'ятник Шевченку і до самої площі Свободи. Квіти з ХНАТОБу на кладовище, до місця поховання «вічного» мера, вивозили вантажівками ...

На кладовище приїхав син Олександра Фельдмана, нардепа від «ОПЗЖ», якого вважають давнім опонентом Кернеса. Також прибули співголова партії «ОПЗЖ» Юрій Бойко і мер Одеси Геннадій Труханов. Під час церемонії прощання слово взяв міський голова Києва Віталій Кличко, він зізнався, що змагався з Геннадієм Адольфовичем в тому, хто кращий мер. Вадим Новинський і екс-нардеп Євген Мураєв, Михайло Добкін і багато інших відомих політиків, чиновників і діячів попрощалися з видатним градоначальником.

На церемонії прощання з мером Харкова з ранку був присутній його друг і бізнесмен Павло Фукс, а також рідні і близькі Геннадія Кернеса.

Після 15,00, 23 грудня, почалася церемонія поховання. Люди кидали по жмені землі в могилу і розходилися ...

В останню путь Геннадія Кернеса проводили під оплески і вигуки «Мер, спасибі!»

Нагадаємо, Геннадій Кернес помер в Берліні від ускладнень коронавірусної хвороби. Мер Харкова проходив протягом трьох місяців лікування в клініці Шаріте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ