Напевно, у кожного в житті був неприємний випадок, коли так намагаєшся приготувати смачне і соковите м'ясо на мангалі, а шашлик виходить сухим та жорстким. Досвідчені кухарі розкрили головну помилку, яку робить більшість.
Чому шашлик виходить сухим?
Як не крути, приготування м'яса – це мистецтво. Не кожному дано створити шедевр. Досвідчені кулінари розповіли, що є кілька поширених помилок, які роблять люди під час приготування шашлику.
Найчастіше це криється у виборі м'яса, неправильному жарінні, занадто великому вогні або навпаки нестачі жару, але і в маринаді.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Інгредієнт, який не можна додавати до шашлику
Неправильний маринад може зіпсувати навіть найсвіжіше м'ясо, тільки куплене на ринку. Мангальщики кажуть, що часто бачать ту саму помилку, як усі поголовно додають в маринад оцет.
Справа в тому, що ця речовина перетворює м'ясо на сухе щось, позбавляє його м'якості, соковитості і навіть натурального запаху. У поодиноких випадках, коли кулінари маринують м'ясо в оцті, тільки якщо це стара свинина чи тверда яловичина - але шашлик із цього м'яса з самого початку приречений на провал.
У чому краще маринувати шашлик?
Найбільш вдалими продуктами є кефір, натуральне вино, мінеральна вода, ківі, сік лимона, сметана, свіжі помідори, цибуля.
Нагадаємо, ми розповідали, у яких популярних продуктах не можна маринувати м'ясо – шашлик стане отрутою.