Today.ua

Плов з куркою нашвидкуруч: рецепт чудової вечері для всієї родини

Фахівці в області кулінарії можуть обуритися, що плов з куркою не готують, потрібні тільки баранина або свинина. Але, скажімо так, цей варіант плову подобається абсолютно всім. Готується він набагато швидше, в ньому майже немає жиру, а користі для здоров'я набагато більше.

Плов з м'яса курки

Інгредієнти:

Приготування:

Куряче філе промити, нарізати порційними шматками. Обсмажити м'ясо на сковороді на рослинній олії до золотистої скоринки. Додати подрібнену цибулю та моркву.

Продовжувати обсмажувати м'ясо з овочами, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, до рум'яного кольору. Влити томатну пасту, а через 5-7 хвилин всипати рис.

Коли рис трохи пропариться і стане прозорим, влити 700 мл води і додати родзинки (можна обійтися без них).

Посолити і поперчити за смаком, покласти лавровий лист, накрити кришкою. Варити на мінімальному вогні близько півгодини. Додати в каструлю часточки часнику і вершкове масло. Знову накрити кришкою і протушкувати хвилин 5. Вимкнути вогонь і дати настоятися плову ще 20 хвилин.

Приємного апетиту!

Подайте до плову низькокалорійний і легкий салат, який є весняним варіантом всіма улюбленого «Олів'є». Це корисне і дуже смачне блюдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ