Фахівці в області кулінарії можуть обуритися, що плов з куркою не готують, потрібні тільки баранина або свинина. Але, скажімо так, цей варіант плову подобається абсолютно всім. Готується він набагато швидше, в ньому майже немає жиру, а користі для здоров'я набагато більше.
Плов з м'яса курки
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
300 г рису
1 морквина
1 цибулина
2 зубчики часнику
3 ст. л. томатної пасти
100 г родзинок
1 ст. л. вершкове масло
Рослинна олія для смаження
Сіль, перець, лавровий лист за смаком
Приготування:
Куряче філе промити, нарізати порційними шматками. Обсмажити м'ясо на сковороді на рослинній олії до золотистої скоринки. Додати подрібнену цибулю та моркву.
Продовжувати обсмажувати м'ясо з овочами, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, до рум'яного кольору. Влити томатну пасту, а через 5-7 хвилин всипати рис.
Коли рис трохи пропариться і стане прозорим, влити 700 мл води і додати родзинки (можна обійтися без них).
Посолити і поперчити за смаком, покласти лавровий лист, накрити кришкою. Варити на мінімальному вогні близько півгодини. Додати в каструлю часточки часнику і вершкове масло. Знову накрити кришкою і протушкувати хвилин 5. Вимкнути вогонь і дати настоятися плову ще 20 хвилин.
Приємного апетиту!
Подайте до плову низькокалорійний і легкий салат, який є весняним варіантом всіма улюбленого «Олів'є». Це корисне і дуже смачне блюдо.