У сучасних реаліях українці готуються до того, що доведеться готувати їжу на дровах. Дехто це вже випробував на власному досвіді в окупованих містах, коли не було ні газу, ні світла. А тому українці зараз намагаються запастись буржуйками – хоч би про всяк випадок. Ми вирішили розповісти як приготувати ідеальний плов на вогні. Він ситний та неймовірно смачний.
Плов на буржуйці - рецепт
Складові:
- 1 кг рису (бажано сорт Лазер)
- 1,3 кг баранини з м'якоттю та кістками для навару або 700 г чистого м'яса
- 1 кг моркви
- 1 кг цибулі
- Зіра
- Барбарис
- Чорний мелений перець
- Приправа для плову
- 100 г нуту
- 70 г ізюму
- 3 головки часнику
- Цілий червоний перець чилі (без пошкоджень!)
- 200 г олії
- Вода
Спосіб приготування:
- Нут обов'язково замочити на ніч у воді, щоб він розм'як.
- Розтопити піч.
- Рис промиваємо до кришталевої чистоти і даємо трохи постояти у підсоленій воді.
- М'ясо нарізаємо на бажані шматочки, очищаємо від плівки.
- Знімаємо кришку з буржуйки, відкриваємо піддувало та ставимо великий казан. Наливаємо олію. Коли нагріється в ній можна потомити пару шматочків сала.
- Додаємо в казан м'ясо та обсмажуємо приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Додаємо цибулю і готуємо, поки вона не стане прозорою.
- Додаємо моркву і заливаємо окропом, щоб він покрив вміст, перемішуємо і даємо закипіти. Після цього додаємо спеції, нут, родзинки та цілий перець чилі.
- З головок часнику зрізаємо знизу коріння, знімаємо трохи лушпиння, але не прибираємо ніжку (за неї ми опускатимемо і діставатимемо часник з казана). Надрізаємо часнички, щоб вони дали більше аромату і встромляємо в казан - даємо покипіти хвилин 20.
- Періодично підкидаємо в буржуйку дрова – вогонь має бути сильним.
- Виймаємо часник та перець чилі.
- Додаємо рис та розрівнюємо по поверхні – не перемішуємо! Доливаємо окропу так, щоб рис був у воді. Готуємо хвилин 20 під кришкою
- Рис відгрібаємо від стінок казана в гірку, робимо заглиблення та знову вставляємо часник, а зверху присипаємо рисом. Зверху присипаємо ще зірою.
- Закриваємо піддувало в буржуйці, щоб зменшити жар у казані, загортаємо його чимось теплим і томимо 30 хвилин, не відкриваючи.
- Через якийсь час відкриваємо казан, дістаємо часник і перемішуємо акуратно вміст.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати польський цибульний суп із часниковими грінками – рецепт вітамінної осінньої страви для всієї родини.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal