Плов на буржуйці – перевірений рецепт ідеальної страви на вогні

Автор: Анастасия Березовская

У сучасних реаліях українці готуються до того, що доведеться готувати їжу на дровах. Дехто це вже випробував на власному досвіді в окупованих містах, коли не було ні газу, ні світла. А тому українці зараз намагаються запастись буржуйками – хоч би про всяк випадок. Ми вирішили розповісти як приготувати ідеальний плов на вогні. Він ситний та неймовірно смачний.

Плов на буржуйці – перевірений рецепт ідеальної страви на вогні - today.ua

Плов на буржуйці - рецепт

Складові:

  • 1 кг рису (бажано сорт Лазер)
  • 1,3 кг баранини з м'якоттю та кістками для навару або 700 г чистого м'яса
  • 1 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • Зіра
  • Барбарис
  • Чорний мелений перець
  • Приправа для плову
  • 100 г нуту
  • 70 г ізюму
  • 3 головки часнику
  • Цілий червоний перець чилі (без пошкоджень!)
  • 200 г олії
  • Вода

Плов на буржуйці – перевірений рецепт ідеальної страви на вогні

Спосіб приготування:

  1. Нут обов'язково замочити на ніч у воді, щоб він розм'як.
  2. Розтопити піч.
  3. Рис промиваємо до кришталевої чистоти і даємо трохи постояти у підсоленій воді.
  4. М'ясо нарізаємо на бажані шматочки, очищаємо від плівки.
  5. Знімаємо кришку з буржуйки, відкриваємо піддувало та ставимо великий казан. Наливаємо олію. Коли нагріється в ній можна потомити пару шматочків сала.
  6. Додаємо в казан м'ясо та обсмажуємо приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.
  7. Додаємо цибулю і готуємо, поки вона не стане прозорою.
  8. Додаємо моркву і заливаємо окропом, щоб він покрив вміст, перемішуємо і даємо закипіти. Після цього додаємо спеції, нут, родзинки та цілий перець чилі.
  9. З головок часнику зрізаємо знизу коріння, знімаємо трохи лушпиння, але не прибираємо ніжку (за неї ми опускатимемо і діставатимемо часник з казана). Надрізаємо часнички, щоб вони дали більше аромату і встромляємо в казан - даємо покипіти хвилин 20.
  10. Періодично підкидаємо в буржуйку дрова – вогонь має бути сильним.
  11. Виймаємо часник та перець чилі.
  12. Додаємо рис та розрівнюємо по поверхні – не перемішуємо! Доливаємо окропу так, щоб рис був у воді. Готуємо хвилин 20 під кришкою
  13. Рис відгрібаємо від стінок казана в гірку, робимо заглиблення та знову вставляємо часник, а зверху присипаємо рисом. Зверху присипаємо ще зірою.
  14. Закриваємо піддувало в буржуйці, щоб зменшити жар у казані, загортаємо його чимось теплим і томимо 30 хвилин, не відкриваючи.
  15. Через якийсь час відкриваємо казан, дістаємо часник і перемішуємо акуратно вміст.

Плов на буржуйці – перевірений рецепт ідеальної страви на вогні

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати польський цибульний суп із часниковими грінками – рецепт вітамінної осінньої страви для всієї родини.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головне