Піца «Пікантна» за півгодини: рецепт тіста на кефірі і смачної начинки

Автор: Шевченко Лилия

Якщо ви любите піцу так само, як італійці, то ви обов'язково повинні спробувати приготувати тісто для неї на кефірі. Пікантності готовому блюду додасть смачна начинка.

Піца «Пікантна» за півгодини: рецепт тіста на кефірі і смачної начинки - today.ua

Піца на кефірі «Пікантна»

Для тіста:

  • 250 мл кефіру
  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки:

  • 200 г шинки
  • 2 свіжих помідора
  • 2 курячих яйця
  • 1 червона цибулина
  • 200 г твердого сиру
  • 100 мл майонезу
  • 50 мл кетчупу

Спосіб приготування:

Популярні зараз

В одному з обласних центрів вже оголосили про подовження зимових канікул: школи можуть самі визначати тривалість вакацій

Майже 150 тисяч внутрішніх переселенців були змушені повернутись на окуповану територію, 99% з них – не з власної волі

Всі інгредієнти для тіста, крім соди, змішайте в глибокій мисці. Вимішуйте, поки не вийде однорідна маса, потім всипте соду і замісіть тісто. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

Форму для випічки застеліть фольгою, вилийте тісто і рівномірно розподіліть по всьому листу.

Запікайте основу для піци в духовці 10 хвилин при 200 градусах.

В цей час можна приготувати начинку. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками. Помідори і шинку наріжте тонкими пластинками. Цибулю – тонкими півкільцями. Сир натріть на дрібній тертці.

Вийміть деко з духовки, змастіть його кетчупом. Викладіть помідори, полийте майонезом, посипте подрібненою цибулею і ще раз змастіть кетчупом.

Далі покладіть шинку, потім яйця. Трохи полийте майонезом і кетчупом. Посипте половиною тертого сиру.

Знову поставте форму в духовку, запікайте 30 – 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до готовності посипте піцу сиром, що залишився. Готуйте до розплавлення сиру.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Приготуйте також піцу на листковому тісті. Цей рецепт виручить, коли треба терміново нагодувати гостей або домашніх, при цьому абсолютно не доведеться возитися з тістом.

Головне