Пиріжки з повидлом та смаком дитинства: рецепт ароматної випічки до чаю чи кави

Автор: Леся Ловіцька

Пиріжки з повидлом у багатьох асоціюються із дитинством – такі часто готували наші бабусі. Є простий та смачний рецепт ароматної випічки до чаю чи кави.

Пиріжки з повидлом та смаком дитинства: рецепт ароматної випічки до чаю чи кави  - today.ua

Інгредієнти

• 340 мл теплої води;
• 20 мл пресованих дріжджів;
• 10 г солі;
• 40 г цукру;
• 620 г пшеничного борошна;
• 20 г вершкового масла;
• 500 мл яблучного повидла;
• рафінована олія для смаження.

Приготування

Налийте теплу воду в миску, додайте цукор та дріжджі, розмішайте до розчинення. Також можна використовувати сухі дріжджі у співвідношенні 1:3. Для рецепту знадобиться 7 г сухих дріжджів.

Просійте борошно, посоліть і додайте розм'якшене вершкове масло. Замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім рукою, вимішайте його. Воно має вийти еластичним, м'яким і трошки прилипати до рук.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Постпред України в ООН натякнув на знищення Керченського мосту у 2024 році

Тісто потрібно викласти в змащену олією мискою і накрити харчовою плівкою. Залиште його підходити на годину за кімнатної температури. Коли тісто збільшиться вдвічі, слід обм'яти його і залишити ще на годину.

Змастіть робочу поверхню олією і розділіть на 20 шматочків. Із кожного сформуйте кульку, накрийте плівкою та залиште на 5-7 хвилин. Потім треба трошки натиснути на тісто і викласти по чайній ложці повидла по центру. Воно теж має бути кімнатної температури – не гарячим та не дуже холодним.

Защипніть краї пиріжків, укладіть їх швом вниз на відстані один від одного. Накрийте плівкою та залиште для підйому ще на 10-15 хвилин.

Пиріжки з повидлом та смаком дитинства: рецепт ароматної випічки до чаю чи кави

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Розігрійте олію на сковороді і викладайте пиріжки з повидлом. Обсмажуйте з одного боку, а потім переверніть, щоб вони підрум'янилися. Готові пиріжки потрібно викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Нагадаємо про рецепт пиріжків із зеленню та цибулею: є два інгредієнти, які зроблять тісто пишним та ніжним.