Today.ua

Пиріжки: який інгредієнт треба додати у тісто, щоб вони були м'якими і на слідуючий день

Пиріжки у більшості господинь виходять м'якими і смачними, але вже на наступний їхні якості змінюються на гірший бік. Цього не станеться, якщо приготувати вдале тісто. Воно не втрачатиме ніжність навіть у процесі зберігання.

Щоб приготувати ідеальні пиріжки, потрібно додати тісто "секретний інгредієнт" - мінеральну воду. Причому треба брати саме газовану. Вам знадобляться:

Усі інгредієнти потрібно використовувати кімнатної температури, щоб сода взаємодіяла з кефіром та іншими компонентами тіста.

Спочатку потрібно змішати між собою сухі інгредієнти, а потім рідкі. Не забудьте просіяти борошно. Краще не полінуватись і зробити це двічі – так воно насититься повітрям і майбутні пиріжки вийдуть не забитими, а повітряними.

Важливо зробити тісто не надто щільним та жорстким. Якщо воно прилипатиме до рук, потрібно змастити їх олією, а не підсипати все більше борошна.

Сформуйте вироби, змастіть жовтком і надішліть у духовку. Пиріжки будуть готові через 40-60 хвилин, якщо випікати їх при 180 градусах. Використовуйте режим конвекції, щоб вони рівномірно підрум'янилися. Смачного!

Нагадаємо, як правильно приготувати смажені пиріжки. Тісто вийде як пух, якщо додати один інгредієнт, який використовують досвідчені шеф-кухарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ