Today.ua

Пиріг по-турецьки: борошно та молоко у випічці замінять “секретні“ інгредієнти

Кожна господиня хоче, щоб її пироги були ароматними, ніжними та дуже смачними. Зробити такий десерт можуть далеко на всі. Іноді випічка виходить забитою та погано пропеченою. Спробуйте приготувати пиріг по-турецьки, в якому немає борошна та молока – їх замінять "секретні" інгредієнти.

Щоб приготувати ідеальний повітряний пиріг, який танутиме в роті, вам знадобляться наступні інгредієнти:

Приготуйте форму діаметром 22 см. Її краї потрібно обмазати олією або вершковим маслом, а потім застелити пергаментом. Так він краще прикріпиться до стінок.

Яйця слід розділити на жовтки та білки. До білків додайте трохи солі і збийте їх до пишності.

Жовтки потрібно розтерти з цукром та ваніллю, після чого ввести йогурт, лимонну цедру та крохмаль. Збийте масу міксером на великій швидкісті.

Додайте в жовткову суміш білки і акуратно перемішайте тісто лопаткою.

Залишається вилити тісто у форму та відправити його в духовку. Пиріг по-турецьки має випікатися близько 40-50 хвилин при температурі 170 градусів. Його готовність потрібно перевірити дерев'яною шпажкою.

Випічка виходить дуже пишною. Залишіть її охолонути у формі, а потім дістаньте та присипте цукровою пудрою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати лимонний пиріг - солодкий та з характерною кислинкою за найпростішим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ