Кожна господиня хоче, щоб її пироги були ароматними, ніжними та дуже смачними. Зробити такий десерт можуть далеко на всі. Іноді випічка виходить забитою та погано пропеченою. Спробуйте приготувати пиріг по-турецьки, в якому немає борошна та молока – їх замінять "секретні" інгредієнти.
Щоб приготувати ідеальний повітряний пиріг, який танутиме в роті, вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 400 мл йогурту – замість молока;
- 75 г кукурудзяного крохмалю – замість борошна;
- 4 яйця;
- 100 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- цедра одного лимона;
- дрібка солі.
Приготуйте форму діаметром 22 см. Її краї потрібно обмазати олією або вершковим маслом, а потім застелити пергаментом. Так він краще прикріпиться до стінок.
Яйця слід розділити на жовтки та білки. До білків додайте трохи солі і збийте їх до пишності.
Жовтки потрібно розтерти з цукром та ваніллю, після чого ввести йогурт, лимонну цедру та крохмаль. Збийте масу міксером на великій швидкісті.
Додайте в жовткову суміш білки і акуратно перемішайте тісто лопаткою.
Залишається вилити тісто у форму та відправити його в духовку. Пиріг по-турецьки має випікатися близько 40-50 хвилин при температурі 170 градусів. Його готовність потрібно перевірити дерев'яною шпажкою.
Випічка виходить дуже пишною. Залишіть її охолонути у формі, а потім дістаньте та присипте цукровою пудрою. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати лимонний пиріг - солодкий та з характерною кислинкою за найпростішим рецептом.