Фаршировані баклажани в Туреччині називаються карниярик. Ця пікантна та ситна страва з Близького Сходу точно не залишить нікого байдужим.
Перед приготуванням овочі замочуються у солоній воді. А потім фаршируються м'ясною начинкою з овочами.
Пікантні фаршировані баклажани по-турецьки
Складові:
- 6 баклажанів
- 350 г яловичого фаршу
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 зелені болгарські перці
- 1 ч. л. томатної пасти
- Оливкова олія
- Петрушка
- Сіль
- 1 ч. л. чорного перцю
Спосіб приготування:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Очищаємо баклажани поздовжніми смугами, щоб овоч вийшов смугастим - це можна зробити за допомогою кухонного гаджета для чищення картоплі. Хвостик не зрізаємо!
- У великій мисці змішуємо 2 ст. л. солі з водою та поміщаємо на 30-40 хвилин баклажани.
- Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Перець нарізаємо на кубики і додаємо до цибулі - смажимо кілька хвилин. Додаємо фарш і смажимо ще 7-10 хвилин, постійно помішуючи та розбиваючи м'ясо, щоб воно не злиплося грудкою.
- Томатну пасту змішуємо з подрібненим часником, дрібно нарізаними помідорами, чайною ложкою солі та меленим чорним перцем. Додаємо до м'яса та готуємо п'ять хвилин. Додаємо подрібнену петрушку та вимикаємо вогонь.
- У глибокій сковороді розігріваємо склянку оливкової олії, обсмажуємо баклажани до золотистого кольору. Овочі викладаємо на паперовий рушник, щоб стік жир.
- Робимо розріз човником на баклажанах, виймаємо ложкою трохи серединки і вкладаємо начинку всередину. Зверху прикрашаємо кружечками помідор та гострим перчиком.
- Викладаємо овочі у форму, вливаємо в неї томатний соус і готуємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
- Найкраще пікантні фаршировані баклажани поєднуються з рисом.
Готово! Смачного!
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Пропонуємо вам також приготувати голубці за секретним рецептом. Вони тануть у роті.